Διεργασίες για την επόμενη συνάντηση στη Γενεύη

Σήμερα το βράδυ αναμένεται, εκτός απροόπτου, να δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας η έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για τις υπηρεσίες του στο Κυπριακό.

 

Η επεξεργασία της έκθεσης του γγ του ΟΗΕ έχει ολοκληρωθεί από το Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων και βρίσκεται στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα για την τελική έγκριση. Επίσης, σήμερα το απόγευμα, συνέρχεται το Ατυπο Συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων για να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Υπενθυμίζεται οτι στη συνάντηση της 18 Νοεμβρίου, ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ζήτησε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συναντηθούν εκ νέου τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Γενεύη.

Στο μεταξύ κατά την επίσκεψη του Δημήτρη Χριστόφια στην Αθήνα ο έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου υπογράμμισε την πλήρη στήριξή του προς τον ελληνοκύπριο ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια και τις θέσεις του ενώ τόνισε οτι χωρίς την επίλυση του κυπριακού προβλήματος δεν μπορούν να εξομαλυνθούν πλήρως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Booking.com