Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας
«Δεσμευόμαστε ως Δήμος Αθηναίων να συνδράμουμε τα μέγιστα στο υψηλό επίπεδο διαλόγου και ανάλυσης γύρω από τα ζητήματα της πολιτισμικής σύνδεσης και της πολιτιστικής δημιουργίας», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 κ. Θανάσης Καφέζας, στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας.

Ο κ. Καφέζας, που έλαβε μέρος στο συνέδριο εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, εξέφρασε την ευχή και κατέθεσε την πρόταση, το επόμενο έτος η συνάντηση αυτή να γίνει στην Αθήνα.

Στην επιστημονική συνάντηση που θα συνεχιστεί αύριο, όπου θα μιλήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίου, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μεταπτυχιακοί φοιτητές και ερευνητές, από την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ κατά την ομιλία του είπε ότι ο στόχος του διαθρησκειακού διαλόγου δεν είναι η ανοχή.

«Ο όρος ανοχή στην δυτική Ευρώπη αποφεύγεται γιατί δεν θεωρείται τιμητικός για τον άνθρωπο.

Ένας διάλογος μεταξύ Χριστιανισμού Ισλάμ και Ιουδαϊσμού είναι διάλογος ελπίδας.

Ο οποίος έχει στόχο την αποκατάσταση της πνευματικής ισορροπίας του ανθρώπου», τόνισε ο Μητροπολίτης στην ομιλία του.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, ένας από τους ομιλητές, δήλωσε ότι: «ή διάλογος ή βία» και επικαλούμενος λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Διακήρυξη του Βοσπόρου είπε ότι: «ένα έγκλημα στο όνομα της θρησκείας είναι ένα έγκλημα κατά της θρησκείας».

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας διοργανώνει η μη κυβερνητική οργάνωση «Αιγαίου Πολιτεία» και πραγματοποιείται χάρη στην χορηγία της Olympic Air του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) καθώς και της φαρμακευτικής εταιρείας Alapis.

Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9,84».

                                                                    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ