Δηλώσεις Δρούτσα για την επίσκεψη του Παπανδρέου στο Ερζουρούμ
«Ήταν μια σημαντική επίσκεψη και με ιδιαίτερο συμβολισμό θα τολμούσα να πω, διότι μην ξεχνάτε ποιο ήταν το ακροατήριο στο οποίο προσκλήθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μιλήσει, ν' απευθυνθεί. Είναι η ραχοκοκαλιά της τουρκικής διπλωματίας. Μερικοί μπορούν και να λένε ότι ναι, είναι και τμήμα του κατεστημένου στην Τουρκία» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στο Ερζερούμ ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Δ. Δρούτσας, στην τηλεόραση του MEGA στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA.

Δρούτσας απέρριψε τους ισχυρισμούς περί «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου με την Τουρκία και «το έχουμε κάνει επανειλημμένως και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και εγώ είχα την ευκαιρία και στη Βουλή και σε δημόσιες παρεμβάσεις, αυτό το θέμα κατηγορηματικά να το διαψεύσω. Θα παρακαλούσα θερμά όλους μας να ακούμε πού και πού και λίγο περισσότερο το τί λέει η ελληνική Κυβέρνηση και να μην ανάγουμε αυτά που λένε τρίτοι, αξιωματούχοι άλλων χωρών ή ακόμα και άλλα άτομα, συνήθως εξωθεσμικά, εδώ στην Ελλάδα, να μην ανάγουμε αυτά που λένε, σε δεδομένα.» είπε.

Ο ΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσα για την υπέρπτηση στο Αγαθονήσι από τουρκικά μαχητικά την παραμονή της επίσκεψης στο Ερζερούμ «Ενημερωθήκαμε για αυτή την προκλητική ενέργεια και βεβαίως τα βάζεις κάτω τα πράγματα, τα αναλύεις και εμείς καταλήξαμε ότι έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι να μην πας, στέλνεις βεβαίως και μ' αυτό ένα μήνυμα, αλίμονο, δε λέω ότι δεν είναι κι αυτό ένα ηχηρό μήνυμα, η άλλη επιλογή είναι όμως να πας και να τα πεις. Η επιλογή ήταν για εμάς, απουσία ή δυναμική παρουσία.»ανέφερε.