Δηλώσεις Γερουλάνου για τη διεκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ελλάδα εργάζεται προς την κατεύθυνση της άρσης των εμποδίων για όσους επιθυμούν να ταξιδεύουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, Παύλος Γερουλάνος.Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο κ. Γερουλάνος προέβη σε δηλώσεις στο πρακτορείο «Anadolu» στη Μόσχα, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και την Ελλάδα με θεώρηση εισόδου μιας ημέρας.

Ο Ελληνας Υπουργός δήλωσε ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, αναφέροντας ότι «ο τουρισμός και η διακίνηση προσώπων είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να διασφαλιστεί η ειρήνη. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η ελεύθερη διακίνηση προσώπων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα ενδυναμώσει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Εξάλλου η εφημερίδα «Today’s Zaman», γράφει ότι η Τουρκία αναμένει αύξηση του τουρισμού της από τη Ρωσία κατά 350.000 άτομα, φέτος, μετά την κατάργηση της θεώρησης εισόδου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

 

ΑΠΕ