Δηλώσεις του Ερντογάν για το θέμα των 12 μιλίων
«Δεν τίθεται θέμα συμφωνίας για το θέμα των 12 μιλίων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετική με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πρόοδο στις διερευνητικές επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας και για αποδοχή εκ μέρους της Άγκυρας της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

«Κατ' αρχάς συνεχίζονται οι συνομιλίες», δήλωσε ο κ. Ερντογάν και συνέχισε: «Σε περίπτωση που επέλθει συμφωνία, οι πλευρές, ήδη, θα κάνουν κοινή δήλωση. Δηλαδή, θα πουν ότι υπήρξε η τάδε συμφωνία στα εξής θέματα. Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πιέσεων που δέχεται η Τουρκία, από την ΕΕ, για το άνοιγμα των λιμανιών και αεροδρομίων της στα Κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.

«Εάν δέχονται να γίνει ταυτόχρονα άνοιγμα, εμείς δεχόμαστε», είπε και τόνισε: «Κανείς να μην περιμένει κάτι διαφορετικό από μας».

Η τουρκική πλευρά αντιδρά στο άνοιγμα, δηλώνοντας ότι μπορεί να το δεχτεί, μόνο αν ανοίξει ταυτόχρονα το αεροδρόμιο Ερτζάν, στην Β.Κύπρο, στις διεθνείς πτήσεις και το λιμάνι της Αμμοχώστου.

ΑΠΕ