Δημοτικές Εκλογές στην Τουρκία

Ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην ιστορία της Τουρκίας

Μια ιστορική στιγμή για το κομμουνιστικό κίνημα της Τουρκίας κατέγραψαν οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής, αφού, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, ο υποψήφιος του τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος,Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου, κερδίζει το δήμο του Ντερσίμ, στα ανατολικά της χώρας.

Οι Τούρκοι ονειρεύονται τον κομμουνισμό με τον κομμουνιστή Δήμαρχο

Ένας κομμουνιστής Δήμαρχος στην Τουρκία έχει κάνει όλα τα ΜΜΕ στην γειτονική χώρα να ασχολούνται μαζί του. 

Τουρκία: Η πρώτη δήμαρχος με μαντίλα

Τη λένε Φάτμα Τορού και εξελέγη δήμαρχος στην επαρχία Μεράμ του Ικονίου, με το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος του κόμματος.

Ανακοίνωσε τη νίκη του το κόμμα του Ερντογάν

Για «μεγάλη νίκη» και «απελευθερωτικό αγώνα της νέας Τουρκίας» μίλησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα ξημερώματα της Δευτέρας από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η δημαρχία της Πόλης, κλειδί για όλη την Τουρκία

Οι κοσμικοί και φιλελεύθεροι αντίπαλοι του Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζουν αυτήν την εκλογική μάχη ως το πρώτο βήμα προς την κατάληψη της εξουσίας.

Ο Ερντογάν καλεί τους οπαδούς του να δώσουν "ένα μάθημα" στους διαδηλωτές

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αμφισβητείται από μια ευρεία κινητοποίηση στη χώρα, η οποία διαρκεί πλέον εννέα ημέρες, κάλεσε σήμερα από τα 'Αδανα (νότια) τους οπαδούς του να δώσουν "ένα μάθημα" στους διαδηλωτές στις επόμενες δημοτικές εκλογές το Μάρτιο του 2014.