Δύο ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα των 500 καλύτερων του κόσμου
Δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Στην κορυφή παραμένει, για όγδοη συνεχή χρονιά, το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στην 221η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 85η σε ευρωπαϊκό. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την 124η θέση στην κατάταξη με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την 301η θέση παγκοσμίως.

 

Από τα τουρκικά πανεπιστήμια,περιλαμβάνεται στην λίστα μόνο το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης(İstanbul Üniversitesi)καταλαμβάνοντας την 424η θέση.

 

Τις δέκα πρώτες θέσεις της Ακαδημαϊκής Ταξινόμησης των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων (ARWU) για το 2010, καταλαμβάνουν οκτώ αμερικανικά πανεπιστήμια και δύο βρετανικά (του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης). Αμερικανικά πανεπιστήμια καταλαμβάνουν επίσης 54 θέσεις από τις 100 πρώτες θέσεις.

 

Αναλυτικά, η πρώτη δεκάδα: (1) Χάρβαρντ, (2) Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϊ, (3) Στάνφορντ, (4) MIT, (5) Κέιμπριτζ, (6) Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, (7) Πρίνστον, (8) Κολούμπια, (9) Πανεπιστήμιο του Σικάγο (10) Οξφόρδη.