ΕΕ

Νταβούτογλου: Ιστορική μέρα για την ενταξιακή μας διαδικασία στην ΕΕ

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι είναι μια «νέα αρχή» για το «κοινό μας σπίτι την Ευρώπη».

Ερντογάν: Από το ένα αυτί θα μπεί, από το άλλο θα βγεί

Με απαξιωτικό τρόπο σχολίασε ο Ταγίπ Ερντογάν τις ενέργειες του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, λέγοντας ότι θα παραβλέψει τις απόψεις του.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή έως και 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων πριν 100 χρόνια, λίγες ημέρες αφότου ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον ίδιο όρο.

Εντάσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας προβλέπουν διπλωμάτες

Εντάσεις στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία διαβλέπουν διπλωματικές πηγές μετά τη νίκη Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές.

DW: «Δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ η Τουρκία»

Τί έμεινε από την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο μέσα από τον τύπο; ο σκεπτικισμός της Μέρκελ για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αμφιβολίες για τον εκδημοκρατισμό της και η προεκλογική καμπάνια σε γερμανικό έδαφος.

Ε.Ε.-Τουρκία: Συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών με ανταλλάγματα

Φρένο στο μεγάλο κύμα μεταναστών που φτάνουν μέσω της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βάλει η Ευρώπη με τη συμφωνία επανεισδοχής.

Τέλος στην αρνητική περιοδο των σχέσεων με την ΕΕ βλέπει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε το άνοιγμα του Κεφαλαίου 22, το οποίο χαρακτήρισε «θετικό βήμα» στην πορεία των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ.

Σελίδες

Booking.com