Εγκρίθηκε η παροχή της 5ης δόσης
Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup) τελείωσε τη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε με τηλεδιάσκεψη, εγκρίνοντας την παροχή της 5ης δόσης προς την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η απόφαση υπήρξε θετική για την Ελλάδα και η εκταμίευση της 5ης δόσης θα γίνει μετά την έγκριση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα.

Το συνολικό ύψος της 5ης δόσης είναι δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 8,7 δισ. θα προέλθουν από τις χώρες της ευρωζώνης και 3,3 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

«Οι αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου. Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.

ΑΠΕ