Ειρηνιστική Δημοσιογραφία

Ο Δημοσιογράφος και η Ειρηνιστική Δημοσιογραφία

Ελληνικά

Από μία εξαιρετική δουλειά των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας αντλούμε τον ορισμό του δημοσιογράφου «Ο δημοσιογράφος ενημερώνει την κοινή γνώμη με ειδήσεις, πληροφορίες, σχόλια και ανταποκρίσεις για όσα συμβαίνουν στη χώρα του ή στη διεθνή κοινότητα» και τη σπουδαιότητα της εργασίας του «Η δουλειά του δημοσιογράφου χρειάζεται εγρήγορση, κριτική σκέψη, επιθυμία για αναζήτηση, ευελιξία, γνώσεις και πνευματική καλλιέργεια, ετοιμότητα, ανεξαρτησία, τόλμη, ικανότητα για ανάληψη πρωτοβουλιών, αμεροληψία, ευσυνειδησία κι εργατικότητα.

Αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων

Να συμμετέχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου, καλούνται οι δημοσιογράφοι της χώρας.

Turkish Greek News (TGN)

-Turkish Greek News είναι η επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος της ΜΚΟ Τurkish-Greek Civil Media.

-Είμαστε μία διαδικτυακή εφημερίδα η οποία απευθύνεται στο τουρκικό, ελληνικό και κυπριακό κοινό, γι αυτό και όλες οι θεματικές κατηγορίες υπάρχουν και στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα.

Turkish-Greek Civil Media

Turkish-Greek Civil Media

• Turkish-Greek Civil Media είναι μια ΜΚΟ που συστήθηκε το 2010 στην Ελλάδα. Έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, όπου στεγάζονται τα δημοσιογραφικά της γραφεία (Παπαγεωργίου 12, τκ 54635, Θεσσαλονίκη). Σκοπεύει να ανοίξει γραφεία και στην Τουρκία. Η Turkish-Greek Civil Media υποστηρίζει κι επιδιώκει τη διαρκή ειρήνη της Ελλάδας, της Τουρκίας κι όλων των χωρών που περικλείνουν την Ανατολική Μεσόγειο.

Τι είναι η Ειρηνιστική Δημοσιογραφία;

Ο καθηγητής Johan Galtung, καθηγητής Ειρηνευτικών Σπουδών και διευθυντής του δικτύου TRANSCEND, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τον όρο "Ειρηνιστική Δημοσιογραφία" τη δεκαετία του '70. Τα Φόρουμ Σύγκρουσης και Ειρήνης, που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, και που είχαν σα βάση τους το Maidenhead στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοήθησαν να αναπτυχθούν οι ιδέες του Galtung σε μια σειρά διεθνών συνεδρίων στο Taplow Court από το 1997-99 και στις εκδόσεις: The Peace Journalism Option (1998) (Η Επιλογή της Ειρηνιστικής Δημοσιογραφίας), What Are Journalists For? (1999) (Για Τι Είναι οι Δημοσιογράφοι;) και Using Conflict Analysis in Reporting (2000) (Χρησιμοποιώντας Συγκρουσιακή Ανάλυση στην Πληροφόρηση).

Booking.com