Εκδηλώσεις

Η Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα σε έκθεση στην Αγιορειτική Εστία

Φωτογραφίες - ντοκουμέντα αλλά και φωτογραφίες που έχουν να ...αφηγηθούν ιστορίες "μαγικές" ανθρώπων και μνημείων από την πλέον φωτογραφημένη πόλη του κόσμου, την Κωνσταντινούπολη, φωτογραφίες μιας "ασπρόμαυρης", αλλά τόσο ...χρωματιστής Ανατολής για τους τουρίστες της Εσπερίας, αλλά και φωτογραφίες που επιδιώκουν να εφεύρουν τον ...εαυτό τους ως έργα τέχνης, φωτογραφίες από την εκπνοή του 19ου αιώνα στην πόλη σύμβολο Ανατολής - Δύσης, φιλοξενεί από αύριο (Τρίτη 25 Απριλίου), στους χώρους της, η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης.

Ο Τούρκος συνθέτης και συγγραφέας Ζουλφί Λιβανελί στη 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

O διεθνούς φήμης συνθέτης και συγγραφέας Ζουλφί Λιβανελί, που επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα, θα παρουσιάσει το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Οτέλ Κωνσταντινίγε» και θα πάρει μέρος στις συζητήσεις για τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Έκθεση φωτογραφίας: Πορτρέτα Αστών της Τραπεζούντας

Έκθεση φωτογραφίας στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιούνται και ομαδικές ξεναγήσεις κάθε Πέμπτη
Ιστορία είναι, μεταξύ άλλων, η αφήγηση της ζωής και των παθών των δρώντων υποκειμένων. Είναι η γλαφυρή ματιά στις κοινωνικές συνθήκες μιας εποχής που έχει παρέλθει αλλά εξακολουθεί να μας εμπνέει μέσω μιας διαλεκτικής και αμφίδρομης σχέσης. Φωτογραφία είναι η στιγμιαία αποτύπωση μιας όψης των δραστηριοτήτων των δρώντων υποκειμένων, προσεκτικά επιλεγμένη ή αυθόρμητη. Η αποκωδικοποίηση όμως μιας φωτογραφίας δεν είναι ποτέ μονοδιάστατη. Υπάρχουν πολλαπλές αναγνώσεις μιας εικόνας, αισθητική, πολιτική, κοινωνική, παιδαγωγική, ιστορική [μικρο και μακρο-ιστορίας], μόδας, κ.ά. Η φωτογραφία ως σημειωτικό σύστημα (κώδικας) απεικονίζει άλλους κώδικες: κοινωνικής συμπεριφοράς, μόδας, παιδαγωγικής πρακτικής, συμβάλλοντας στη γνωριμία και κατανόηση αυτών των κωδίκων.

Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά την Ανταλλαγή Πληθυσμών

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό του συνέδριο με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά τη Συνθήκη Ανταλλαγής Πληθυσμών (1923-2016)».

Έκθεση Φωτογραφίας στην Κωνσταντινούπολη: «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη φιλοξενείται από την Παρασκευή, 6 Μαΐου έως και το Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 η έκθεση φωτογραφίας «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος». 

Αφιέρωμα στον Τούρκο φωτογράφο Ara Guler στην Αθήνα

Άρωμα Κωνσταντινούπολης στις 12 Μαΐου στην οδό Πειραιώς, καθώς το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί εκδήλωση της τουρκικής πρεσβείας αφιερωμένη στην προσωπικότητα και το έργο του Τούρκου φωτογράφου Ara Guler.

Ελληνοτουρκική έκθεση στην ΣΜΥΡΝΗ

Ελληνοτουρκική έκθεση στην ΣΜΥΡΝΗ

Η εταιρεία ΗΧΩ σε συνεργασία με τον Δήμο Karsiyaka της Σμύρνης  ξεκινάει την διοργάνωση της 1ης Εμπορικής – Τουριστικής έκθεσης στην Σμύρνη  η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2016.

Οι τουρκικές συμμετοχές στο 56ο ΦΚΘ

Τo 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 φιλοξενεί όπως κάθε χρόνο ταινίες του τουρκικού κινηματογράφου. Φέτος στο σύνολο τους οι τουρκικές συμμετοχές είναι 6, 4 ταινίες μεγάλου και 2 μικρού μήκους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η ταινία Ατίθασες της Ντενίζ Γκαμζέ Έργκουβεν η οποία έχει αποσπάσει ήδη πολλά σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και η οποία διαγωνίζεται για το βραβείο LUX  Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου στο 56ο ΦΚΘ.

O Τούρκος τζαζίστας Onder Focan στα Δημήτρια

Πρόκειται για τον πρώτο Τούρκο μουσικό της τζαζ που κυκλοφόρησε δίσκο για λογαριασμό της θρυλικής Blue Note –γεγονός που μιλά από μόνο του για την αξία του ξεχωριστού αυτού βιρτουόζου.

Αυτοδίδακτος κιθαρίστας, συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και συνιδρυτής του Nardis Jazz Club, ο Önder Foçan αποτελεί πρωτοκλασάτη φιγούρα της τουρκικής τζαζ σκηνής, με ισχυρό αντίκτυπο στην παγκόσμια κοινότητα.

Ενεργός δισκογραφικά καλλιτέχνης με 13 άλμπουμ στο ενεργητικό του, ο Önder Foçan είναι παράλληλα ακαδημαϊκός της τζαζ, έχοντας διδάξει αρμονία στο Mujdat Gezen Art Centre και παραδίδοντας διαλέξεις με αντικείμενο την τζαζ κιθάρα και την ανάλυση των στιλ της τζαζ στο Yildiz Technical University, από το 2003 έως το 2007.

Σελίδες

Booking.com