Έκκληση Όλι Ρεν "Συναίνεση και αποκρατικοποιήσεις"
Να συναινέσουν «στους στόχους και στις πολιτικές» του οικονομικού προγράμματος προσαρμογής κάλεσε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η συναίνεση αποτελεί προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο οικονομίας, είναι καθοριστικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο Όλι Ρεν, το Eurogroup θα εξετάσει ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

Η αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου ύψους 15 δισ. το 2011 και το 2012 είναι αποφασιστικής σημασίας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, τόνισε ο Επίτροπος.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, είπε ότι δεν θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Ο Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δε βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να εξεταστεί μία αναμόρφωση, στη βάση της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών, που θα αφορά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των κρατικών ομολόγων.

Οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

ΑΠΕ