Έκλεισε ο ιστότοπος της Efes Pilsen
Η ηγετική εταιρία στην παραγωγή μπύρας στην Τουρκία, Efes Pilsen, έκλεισε τη ιστοσελίδα της εταιρίας μετά την έγκριση  των περιορισμών πώλησης αλκοόλ από τον Αμπντουλάχ Γκιουλσύμφωνα.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς απαγορεύεται η κάθε είδους διαφήμιση αλκοολούχων ποτών στη χώρα.

Όσοι επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα της Efes Pilsen είδαν ένα υποτιμητικό μήνυμα.

«Δεν μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε. Η επίσκεψη σας στην ιστοσελίδα μας παρεμποδίζετε από το Νόμο 6487 δημοσιευμένος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11 Ιουνίου 2013 και ο οποίος προβλέπει την απαγόρευση οποιασδήποτε διαφήμισης αλκοολούχων ποτών. Αλλά ακόμα και αν δε βλέπουμε, αναγνωρίζουμε, ξέρουμε» ανέφερε το μήνυμα.

Οι υπόλοιπες εταιρίες μπύρας στη χώρα έχουν κρατήσει ανοιχτές τις ιστοσελίδες τους ζητώντας μόνο από τον επισκέπτη να επιβεβαιώνει ότι η ηλικία του είναι άνω των 18.

Στις 24 Μαΐου η Γενική Συνέλευση του Κοινοβουλίου πέρασε  το νομοσχέδιο που προτάθηκε από το κυβερνόν κόμμα ΑΚΡ για το αλκοόλ  το οποίο εντείνει τους περιορισμούς για την πώληση και διαφήμιση αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο απαγορεύεται η λιανική πώληση αλκοολούχων ποτών από τις 22.00 έως τις 06.00 το πρωί.

Ο επίμαχος νόμος για το αλκοόλ θεωρείται ένας από τους λόγους διαμαρτυριών στο πάρκο Γκεζί στη Ταξίμ καθώς οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούν το σεβασμό στον εκάστοτε τρόπο ζωής.