εκπαίδευση

Αποφασίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ - ΕΜΠ

Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) προκειμένου να αποφασίσουν επί των  προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα, μετά τις χθεσινές συναντήσεις με τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Μαθήματα Τουρκικής Γλώσσας από το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών ΑΠΘ

Στο πλαίσιο επιστημονικής συμφωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Canakkale Onsekiz Mart της Τουρκίας και με τη διαμεσολάβηση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Α.Π.Θ., το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Α.Π.Θ. θα προσφέρει  και φέτος μαθήματα τουρκικής γλώσσας.

Γενική πτώση στις βάσεις σε ιατρικές και νομικές σχολές

Γενική πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) καταγράφεται φέτος, ενώ ανοδικά κινήθηκαν βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Ενδιαφέρον των αλλοδαπών φοιτητών για τα Τουρκικά πανεπιστήμια

Στα πανεπιστήμια της Τουρκίας σπουδάζουν πάνω από 26 χιλιάδες φοιτητές που προέρχονται από πάνω από 147 χώρες.

15 εκατομμύρια tablets θα μοιράσει στους μαθητές της η Τουρκία

Στην ποδιά της Τουρκίας ετοιμάζονται να σφαχτούν… οι γίγαντες που ακούν στα ονόματα Apple, Microsoft και Intel. 15 εκατομμύρια tablets επιθυμεί να μοιράσει η Τουρκική κυβέρνηση στους μαθητές της χώρας και ο υπουργός εμπορίου Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, σε επίσκεψή του στα γραφεία των εταιριών, διαπραγματεύεται την ανάθεση του έργου.

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στην Παιδεία

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα με πανεπιστημιακούς η υπουργός Παιδείας, στους οποίους θα παραδώσει το τελικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ μεθαύριο αναμένεται να συναντηθεί και με το διοικητικό συμβούλιο των καθηγητών Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Αύριο, συνεδριάζουν στο υπουργείο Παιδείας εκτάκτως και οι Πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Έρευνα για ηλεκτρονικό "σκονάκι"

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για ηλεκτρονική αντιγραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε εξεταστικό κέντρο του Γαλατσίου.

Διαμαρτυρίες μαθητών στην Τουρκία

Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις μαθητών στην Τουρκία, για το σκάνδαλο εξαπάτησης σχετικά με τις εθνικές εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καλώντας τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Υποτροφίες για αλλοδαπούς μαθητές στην Τουρκία

Η Τουρκία ψάχνει μαθητές εκτός τουρκικής υπηκοότητας και κάτω των 25, μαθητές 3ης λυκείου ή τελειόφοιτοι λυκείου για να τους σπουδάσει στην Τουρκία με υποτροφία !

Σελίδες

Booking.com