Εκπαίδευση στην Τουρκία

Εισαγωγικές εξετάσεις του Πανεπιστημίου Istanbul για αλλοδαπούς φοιτητές

Από το Πανεπιστήμιο της İstanbul ανακοινώθηκε ότι, στις 16 Μαΐου 2015 στην Τουρκία και στο εξωτερικό θα διεξαχθούν “Εισαγωγικές Εξετάσεις Διεθνών  Φοιτητών (İÜYÖS) 2015”, για τους ξένους υπηκόους ή τουρκικής υπηκοότητας μαθητές  που έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο εξωτερικό, με σκοπό να  τοποθετούνται σε τμήματα και προγράμματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε πανεπιστήμια της Τουρκίας.

Ρεκόρ στις αιτήσεις για υποτροφίες σπουδών στην Τουρκία

Ο φορέας Türkiye Bursları (Υποτροφίες στην Τουρκία) το 2014 δέχτηκε 82 χιλιάδες αιτήσεις σε Προπτυχιακές και Μεταπτυχιακές σπουδές από 176 διαφορετικές χώρες.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το φετινό summer school στην Τουρκία

Το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών  (CIES) του πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής του Freie Universität στο Βερολίνο διοργανώνουν summer school, με θέμα: «Εσωτερικές και Εξωτερικές Αβεβαιότητες: Η Τουρκία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μοναδικότητά της».

Ικανοποίηση και υποτροφίες από το 1ο εξάμηνο στα τουρκικά πανεπιστήμια

Απόλυτα ευχαριστημένοι δηλώνουν οι Ρόδιοι φοιτητές που σπουδάζουν σε Τουρκικά πανεπιστήμια της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου.

Ποιά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια της Τουρκίας;

Ο υπουργός  Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Νιχάτ Εργκιούν, κατονόμασε τα 50 καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.