Εκτός Champions League η Φενερμπαχτσέ - Στη θέση της η Τράμπζονσπορ
Με επιστολή της προς την UEFA, η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστοποίησε την απόφασή της να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της Φενερμπαχτσέ στο φετινό Champions League, εξαιτίας της εμπλοκής της τελευταίας στο σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων.

Έτσι η Φενέρ, δε θα συμμετέχει στην αυριανή κλήρωση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης. Νωρίς το απόγευμα, συναντήσεις στελεχών του τουρκικού ποδοσφαίρου, έφτασαν σε αυτή την απόφαση, την οποία δημοσιοποίησαν άμεσα. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση: "Σε επιστολή που εστάλη στις 23 Αυγούστου στην Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η UEFA, τονίζει πως η Φενέρμπαχτσε πρέπει να αποσυρθεί κατ' ίδίαν πρωτοβουλία από το Champions League, και να αποβληθεί σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβει. Εάν δεν γίνει τίποτα από τα δύο, η UEFA θα ξεκινήσει έρευνα, για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρό μας και στη χώρα μας".

Μετά την ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας, ακολούθησε η απόφαση της UEFA, να αντικαταστήσει τους περσινούς πρωταθλητές Τουρκίας, από τη δευτεραθλήτρια Τράμπζονσπορ, η οποία θα συμμετάσχει στην αυριανή κλήρωση, μπαίνοντας στο 4ο γκρούπ δυναμικότητας. Η αντίπαλος της Τράμπζονσπορ στο Europa League, ισπανική, Αθλέτικ Μπιλμπάο, περνάει αυτόματα στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης,