Ελευθεροτυπία στην Τουρκία

Τουρκία: Πυρά κατά του δημοσιογράφου Can Dundar

Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του Τούρκου δημοσιογράφου Can Dundar ο οποίος δικάζεται στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της αποκάλυψης κρατικών μυστικών.

Η Τουρκία απαγόρευσε σε Έλληνα φωτορεπόρτερ να εισέλθει στη χώρα

Με άρνηση εισόδου στην Τουρκία, ήρθε χτες αντιμέτωπος ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης ο οποίος ταξίδευε στην γειτονική χώρα σε αποστολή για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Bild. 

Τουρκία: Κανάλι κατηγορείται για φιλοτρομοκρατία

Έρευνα για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας» άρχισε η τουρκική δικαιοσύνη σε βάρος του τηλεοπτικού δικτύου «Kanal D» του ομίλου «Dogan», που αντιπολιτεύεται τον πρόεδρο κ. Ερντογάν.

Συλλήψεις Τούρκων δημοσιογράφων για τρομοκρατία

Με την κατηγορία της στήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη διέταξε χθες τη σύλληψη δυο κορυφαίων δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhurriyet για τις αποκαλύψεις τους τον περασμένο Μάιο περί βοήθειας που στέλνουν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας σε ενόπλους στη Συρία.  

Μόλις το 52% των Τούρκων πολιτών υπέρ της κριτικής στην κυβέρνηση

Μόλις το 52% των Τούρκων θεωρεί ότι οι πολίτες της χώρας πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα και ανοιχτά κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές, κατέδειξε έρευνα που διεξήχθη σε 38 χώρες, κατατάσσοντας την Τουρκία στην τελευταία θέση όσον αφορά την υπεράσπιση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος.

Οι δημοσκοπήσεις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία

Τρεις μέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, έχει διαμορφωθεί κλίμα που συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι και αυτή τη φορά δεν θα προκύψει αυτοδυναμία, αν και μία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΚΔΑ) με 47%, ποσοστό αρκετά διαφορετικό από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών.

Η selfie που εξόργισε τον Ερντογάν

Την επέμβαση της τουρκικής αστυνομίας προκάλεσε το εξώφυλλο του περιοδικού Nokta το οποίο κυκλοφόρησε με φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο η φωτογραφία ήταν μάλλον αναμενόμενο να προκαλέσει σάλο μια και απεικόνιζε τον ττούρκο πρόεδρο να βγάζει μια σέλφι μπροστά από το φέρετρο στρατιώτη - ένας ξεκάθαρο σχόλιο για πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν.

Τουρκία: Ερντογάν κατά δημοσιογράφων

Στο προσφιλές "θέμα" του, τις επιθέσεις κατά του Τύπου και της ελευθεροτυπίας, επανήλθε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας ως «συνεργούς» στον θάνατο του Τούρκου εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ επειδή αναδημοσίευσαν φωτογραφίες από την ομηρεία του.

Δύο καταδίκες στην Τουρκία από το ΕΔΑΔ

Με δύο καταδίκες για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης «φιλοδώρησε» σήμερα την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαιώνοντας παράλληλα τους υπευθύνους του διμηνιαίου περιοδικού "Dema Nu" και της ημερήσιας εφημερίδας "The Universal", που είχαν δημοσιεύσει ρεπορτάζ και άρθρα τα οποία αφορούσαν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), που θεωρείται παράνομο στην Τουρκία.

Σελίδες

Booking.com