Ελλάδα και Τουρκία, χρειάζονται σχέση εμπιστοσύνης

Για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο έλληνας πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Σε ερώτηση του Κ.Παπούλια για το πώς πήγε το Ερζερούμε ο Γ.Παπανδρέου απάντησε: «Πιστεύω, κύριε Πρόεδρε, ότι βρισκόμαστε σε μία προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης, με τις γνωστές δυσκολίες και προκλήσεις, με τα χρόνια ζητήματα που υπάρχουν αλλά, νομίζω, με κοινή βούληση…». Στην επισήμανση του Κ.Παπούλια ότι ήταν «σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε», ο πρωθυπουργός απάντησε «Πολύ σωστά. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Έχουμε μάχη και στο ευρωπαϊκό επίπεδο, για την οικονομία της Ευρώπης.».

Βγαίνοντας από τη συνάντηση ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τον ενημέρωσα, επίσης, και για την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Τουρκία, όπου χαράσσουμε μια νέα πορεία, εμβαθύνοντας τις σχέσεις μας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα, αλλά και να συμβάλουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.».