Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης

Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά την Ανταλλαγή Πληθυσμών

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό του συνέδριο με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά τη Συνθήκη Ανταλλαγής Πληθυσμών (1923-2016)».

Χαλκηδόνα, η Eλληνική κοινότητα της ασιατικής Πόλης

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και η Κοινότητα Χαλκηδόνας, μέλος του Σύνδεσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, διοργανώνουν το Σάββατο, 5 Απριλίου 2014, ώρα 18:30, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο (Istiklal Cad. No 60, 34433 Istanbul, Galatasaray-Beyoglu) την προβολή του ντοκιμαντέρ του Γρηγόρη Οικονομίδη, με τίτλο "Χαλκηδόνα", η Ελληνική κοινότητα της ασιατικής Πόλης.

Sürgün: Η ταινία σταθμός για τις απελάσεις του 1964

Ενοχικά σύνδρομα; αλλάζουν οι εποχές; Η ταινία Sürgün αγγίζει το θέμα των απελάσεων που όλοι μας τόσο έχουμε -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μάθει, και ζούμε με τις ιστορικές συνέπειες του πιο σημαντικού σταθμού της Ρωμαίϊκης ιστορίας μετά το 1923

Ομογενειακό βακουφικό πανεπιστήμιο στην Κων/πολη

Τα πρώτα δειλά αλλά ελπιδοφόρα βήματα για την ίδρυση ομογενειακού βακουφικού πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, κάνει η διοίκηση του ιδρύματος (βακουφιού) του «Κεντρικού Παρθεναγωγείου» της Πόλης.

Ρυθμίσεις στα μειονοτικά σχολεία μελετά η Τουρκία

Προεργασίες για ρυθμίσεις στα μειονοτικά σχολεία (ελληνικά, αρμενικά και εβραϊκά) κάνει το τουρκικό υπουργείο Παιδείας μέσω επιτροπής που έχει συσταθεί με σκοπό τη βελτίωση της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας.

Μπουτάρης: «Κωνσταντινούπολη χωρίς Πατριάρχη δεν γίνεται»

Εγκάρδια συνάντηση είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σελίδες