Ελληνική συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Μαριονέτας Κωνσταντινούπολης

Στις 4 Μαΐου, με το ελληνικό έργο «της Μουσικής τα Νήματα» της ομάδας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ θα ανοίξει η αυλαία του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μαριονέτας Κωνσταντινούπολης .

Στο Φεστιβάλ, φέτος, μετέχουν καλεσμένοι από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, , την Ιταλία, την Ισπανία, την Ινδονήσια , την Ολλανδία, την Σλοβενία, την Νορβηγία, την Αυστρία και την Σουηδία .

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου.

Της μουσικής τα Νήματα

Το έργο

Μια κωμική παράσταση αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών από διάφορα μέρη του κόσμου και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση παντομίμας με πρωταγωνιστές τους ίδιους

Ένας απρόβλεπτος διάλογος (χωρίς λόγια) μεταξύ τόσο των κουκλοπαικτών όσο και των μαριονετών που λόγω του ιδιόμορφου χαρακτήρα τους δημιουργούνται κάποια “προβληματάκια”... επί σκηνής.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance , ένας ακκορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασσικούς βιολιστές , ένας κιθαρίστας με ένα ντράμερ του Rock συγκροτήματος "The Strings" και ένας μικρός βιολιστής είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.