Ελληνικός κινηματογράφος στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Στις 17 Απριλίου 2015, στις 19.00, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών ταινιών από το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, θα προβληθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «L».

Ένας άντρας ζει μέσα στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 ετών και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αλλά όταν έχει, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του. Συναντάει τη γυναίκα του και τα 2 παιδιά του συγκεκριμένες ώρες και ημέρες σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η δουλειά του είναι να βρίσκει και να μεταφέρει το καλύτερο μέλι που υπάρχει σε έναν άντρα 50 ετών.

 Η εμφάνιση ενός καινούριου οδηγού οδηγεί στην απόλυση του άντρα. Η ζωή του αλλάζει και θεωρεί παράλογο το ότι δεν τον εμπιστεύεται κανείς. Η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη που γράφτηκε μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις) με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη συμμετείχε και στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Η ταινία L, είναι το ντεμπούτο του σκηνοθέτη Μπάμπη Μακρίδη στις ταινίες μεγάλου μήκους.

Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Ευθύμης Παπαδημητρίου, Λευτέρης Ματθαίου
Κυκλοφορία: 2012
Διάρκεια: 87΄

Η ταινία θα προβληθεί με τουρκικούς υπότιτλους και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Περισσότερα για τον κύκλο προβολών στο Σισμανόγλειο Μέγαρο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 

Booking.com