Ελληνικός Τουρισμός

«Η εικόνα της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού όπως την αντιλαμβάνονται οι Έλληνες»

Έρευνα με σκοπό να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο οι έλληνες αντιλαμβάνονται την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό και να προσδιοριστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας της διεξήχθη από το Εργαστήριο Μάρκετινγκ, MARLAB, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά τη χρονική περίοδο 15-30 Οκτωβρίου 2017. Η έρευνα, με τίτλο "Η εικόνα της Τουρκίας ώς τουριστικού προορισμού όπως την αντιλαμβάνονται οι Ελληνες", παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της 33ης PHILOXENIA. H ημερίδα είχε θέμα «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ».

Άρθρο τουρκάλας δημοσιογράφου για τα ελληνικά νησιά προκάλεσε σάλο

Το άρθρο της τουρκάλας δημοσιογράφου, Μελίς Αλπχάν, στην εφημερίδα Χουριέτ με τίτλο «Όταν υπάρχουν τα ελληνικά νησιά γιατί να κάτσουμε να μας κλέβουν στο Αλάτσατι; Ηλίθιοι είμαστε;» 

Αυξημένες αφίξεις από την Τουρκία το α΄τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Συγκεκριμένα οι αφίξεις το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2014 ανήλθαν σε 757, όταν το 2013 ήταν 672. 

Ανάσανε ο τουρισμός της Λέσβου από τους Τούρκους

Η ραγδαία αύξηση των αφίξεων από την Τουρκία και η σημαντική αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων είναι τα δύο θετικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση της Λέσβου το 2013. 

«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός για όλη τη χρονιά»

«Η Ελλάδα είναι εδώ για να "ξανασυστηθεί" ως τουριστικός προορισμός όλης της χρονιάς και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες» τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην κεντρική συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

11 δις Ευρώ έσοδα στοχεύει ο ελληνικός τουρισμός

Σε 17 εκατ. επισκέπτες και σε 11 δις Ευρώ έσοδα στοχεύει ο ελληνικός τουρισμός για το 2013, έναντι περίπου 16 εκατ. επισκεπτών και 10 δις Ευρώ εσόδων, με τα οποία αναμένεται ότι θα κλείσει η φετινή χρονιά.

«Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στην κορυφή της παγκόσμιας κρουαζιέρας»

«Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στην κορυφή της παγκόσμιας κρουαζιέρας» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Ελληνικός Τουρισμός: Απώλειες εσόδων 23,8% την τελευταία τριετία

Μείωση των εσόδων από τον τουρισμό για τρίτη συνεχή χρονιά καταγράφει η Ελλάδα με βάση το σύνολο των στατιστικών στοιχείων εξαμήνου, τα διαθέσιμα στοιχεία για τα έσοδα Ιουλίου και τις εκτιμήσεις ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρηματιών για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Booking.com