Ελληνοτουρκικές μπασκετικές "μάχες" στο TOP 16 της Euroleague Turkish Airlines
Ελληνοτουρκικές "μάχες" ανέδειξε η σημερινή κλήρωση για το TOP 16 της Euroleague Turkish Airlines, που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, με φόντο βεβαίως το φετινό Final Four της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα σε όμιλο φωτιά, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Εφές Πίλσεν και την Γαλατασαράϊ, κάτι που σημαίνει ότι η ελληνική και οι τουρκικές ομάδες θα βρεθούν αντίπαλες τουλάχιστον 4 φορές. Από τον όμιλο αυτόν, θα προκριθούν οι δυο πρώτες ομάδες και θα διασταυρωθούν με τις αντίστοιχες ομάδες του F γκρουπ (Ρεαλ, Σιένα, Μάλαγα, Μπιλμπάο).

Ελληνοτουρκικό ζευγάρι προέκυψε όμως και στον όμιλο G. Εκεί ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης Παναθηναϊκός, θα αντιμετωπίσει την αρκετά καλή φέτος Φενερμπαχτσε, ενώ τον όμιλο συμπληρώνουν η Αρμάνι Μιλάνο και η Ούνιξ Καζάν. Οι δυο πρώτοι αυτού του ομίλου, θα διασταυρωθούν με τους δυο πρώτους του H ομίλου, που απαρτίζεται από τις Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τ.Α, Καντού και Ζαλγκίρις.

Στα πλαίσια της σημερινής κλήρωσης, πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του logo του φετινού final four, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Το φετινό logo είναι εμπνευσμένο από το στοιχείο του νερού και των κυματιστών σχημάτων, που θυμίζουν τα δυο σημαντικότερα κτίρια της πόλης, το Μπλέ Τζαμί και την Αγιά Σοφιά.