Ελληνοτουρκική Φιλία στα Πριγκηπόνησα

Τουρκία-To Θ' ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας που ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου από την Ξάνθη ολοκληρώθηκε χτες στα Πριγκηπόνησα με εκδρομή με το Music Boat.

Προηγήθηκαν συναυλίες ,επισκέψεις σε μουσεία και χωριά και άλλες δραστηριότητες.

Η Defne (Κωνσταντινούπολη) – Νέα Δάφνη (Αθήνα) είναι η πρώτη σημαντική μη-κυβερνητική οργάνωση με ρίζες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου που ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η οργάνωσή ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2001 από έναν πυρήνα διακεκριμένων ελλήνων και τούρκων ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών και προχώρησε στη διοργάνωση πολλών και σημαντικών κοινών προγραμμάτων που πέτυχαν να φέρουν πιο κοντά τις δύο κοινωνίες και τους δύο λαούς.

Η δημιουργία ενός νέου λειτουργικού μοντέλου για την ειρήνη ανάμεσα στους πολιτισμούς μπορεί σύμφωνα με την οργάνωση να αποτελέσει ένα προσχέδιο για όλη την ανθρωπότητα. Το ταξίδι της συμφιλίωσης μετρά ήδη αρκετά χρόνια και ο δρόμος της ειρήνης και της ενότητας είναι γεμάτος ευκαιρίες αμοιβαία επωφελείς και για τις δύο πλευρές.

Πηγή:Απογευματινή Κωνσταντινούπολης