Ενδιαφέρον τουρκικής εταιρείας για την αγορά της ΑΕΚ
Η "Sabanci Holding" είναι η τουρκική εταιρεία που "κρύβεται" πίσω από το ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα aek365.gr.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί, αλλά ούτε έχουν διαψευστεί επίσημα από την πλευρά της ΑΕΚ. Μάλιστα, η ιστοσελίδα aek365.gr αναφέρει ακόμα και ραντεβού του νυν ισχυρού άντρα της ομάδας, Σταύρου Αδαμίδη, με εκπροσώπους της εταιρείας, την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Η Sabanci Holding, είναι ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς κολοσσούς στην Τουρκία, με διεθνή μάλιστα εμβέλεια, που το 2009 ανακοίνωσε κέρδη που άγγιξαν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Την S.A ελέγχει η οικογένεια Σαμπανσί, η οποία έχει υπό την κατοχή της το 60,6 των μετοχών της εταιρείας. Η S.A ιδρύθηκε το 1967 στα Άδανα της Τουρκίας και το 1974 μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η S.A.διαθέτει κοινές επιχειρήσεις με μεγάλες εταιρίες όπως οι: Aviva, Bridgestone, Carrefour, Citigroup, Dia, Heidelberg Cement, Hilton International, International Paper, Mitsubishi Motor Co., Philip Morris, και η Verbund. Μέσω της Citigroup και της Carrefour, ενώ μέσω της αγοράς της ΑΕΚ, επιθυμεί την δυναμική της είσοδο και στην ελληνική αγορά. 11 εταιρείες της είναι εισιγμένες στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, ενώ διαθέτει προσωπικό 65.000 εργαζομένων σε 18 χώρες του κόσμου.

Η Γκιουλέρ Σαμπανσί, είναι η "σιδηρά κυρία" της επιχείρησης. Ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2004 μετά τον θάνατο του ιδρυτή και θείου της Σακίπ Σαμπανσί. Αντιπρόεδρος είναι ο Ερόλ Σαμπανσί.

Πηγή: aek365.gr