Ένοπλη επίθεση στην Αθήνα κατά των αστυνομικών

Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στο τμήμα Αγίας Παρασκευής εξαπέλυσαν άγνωστοι στις 21.40' το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι από αυτούς, οι δύο από τους οποίους σοβαρά. Οι δράστες άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο, ενώ πέταξαν και μια χειροβομβίδα. Οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας δείχνουν ότι οι περισσότερες σφαίρες που ρίχθηκαν, προήλθαν από πυροβόλο όπλο τύπου «Καλάσνικοφ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, τρεις άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες πλησίασαν στην είσοδο του τμήματος, που βρίσκεται επί της οδού Πεντέλης και πυροβόλησαν κατά του σκοπού και ενός ακόμη αστυνομικού.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, Μία γυναίκα δόκιμη αστυνομικός και πέντε άντρες ειδικοί φρουροί είναι οι τραυματίες. Οι δύο -η γυναίκα και ένας εκ των αστυνομικών-  είναι τραυματισμένοι σοβαρά και έχουν δεχθεί σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά, ενώ οι άλλοι τρεις ελαφρά. Από την επίθεση τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας ακόμα αστυνομικός, η κατάσταση του οποίου δεν κρίθηκε σοβαρή, ώστε να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Επίσης, ένας 47χρονος που περνούσε συμπτωματικά από το σημείο της επίθεσης, λιποθύμησε και διακομίσθηκε σε κατάσταση σοκ στον Ερυθρό Σταυρό

Πηγή:enet.gr