Επιχειρηματικό Συνέδριο Γυναικών: Χιώτικες επαφές στη Σμύρνη

Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χίου και επιχειρήσεις από ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας του νησιού (μεταποίηση, τουρισμός, υπηρεσίες, εμπόριο) συμμετείχαν στο 4ο Επιχειρηματικό Συνέδριο Γυναικών που διεξήχθη χθες (11 Ιουνίου) στη Σμύρνη (ξενοδοχείο Hilton).

Στα πλαίσια του Συνεδρίου δόθηκε η δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα/ υπηρεσίες τους και να πραγματοποιήσουν διμερείς επιχειρηματικές επαφές ώστε να διερευνήσουν την δυνατότητα επιχειρηματικών συνεργασιών με Τουρκικές εταιρείες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γ. Γεωργούλης απηύθυνε τον κάτωθι χαιρετισμό :

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, φίλοι γείτονες,
Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες.
Εκ μέρους της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου χαιρετίζω θερμά την αποψινή εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της οικοδόμησης σταθερών βάσεων εμπιστοσύνης για την ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας  .
Φιλοσοφία της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χίου είναι η εγκαθίδρυση επιχειρηματικών συνεργασιών που θα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες ώστε αυτές να αντέξουν στο χρόνο και να αναπτυχθούν.

Μονομέρεια σε μία διακρατική συνεργασία ουσιαστικά εξάλλου, τη θέτει αυτομάτως σε κίνδυνο και τούτο είναι κάτι που δεν θα επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση.

Σήμερα συναντιούνται γυναίκες επιχειρηματίες από την Χίο και την Τουρκία και ευελπιστούμε ότι θα βρουν πρόσφορο έδαφος για συνεργασία και η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει για εκείνες μία απαρχή κοινών επιχειρηματικών προσπαθειών.
Να γνωρίζετε ότι οι Χιώτες και οι Χιώτισσες εκτιμούμε ιδιαίτερα την προτίμηση που επιδεικνύετε προς το νησί μας επιλέγοντας το για ολιγοήμερες διακοπές και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες .
Σας ευχαριστώ θερμά εύχομαι καλή επιτυχία στις διμερείς επιχειρηματικές επαφές.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Χίου συναντήθηκε με την αντίστοιχη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σμύρνης. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα :

• Διερεύνηση αεροπορικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης-Χίου
• Διερεύνηση συνεργασίας Πανεπιστημίου Σμύρνης - Πανεπιστημίου Αιγαίου
• Διεύρυνση συνεργασίας στην ανταλλαγή εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών από τις 2 πλευρές του Αιγαίου
• Συνεργασία κατά την διοργάνωση αθλητικών γεγονότων (ιστιοπλοϊκός αγώνας optimist τον Σεπτέμβριο και αγώνες water-polo)
• Διερεύνηση επενδυτικών δυνατοτήτων στη Χίο στον κλάδο του τουρισμού από Τούρκους επιχειρηματίες
• Επίλυση προβλημάτων αναφορικά με το Τελωνείο