Επίσκεψη Χρ.Παπουτσή στην Τουρκία
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα, από αύριο Τρίτη 1η Μαρτίου έως και την Τετάρτη 2 του μήνα, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπεσίρ Αταλάι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου, θα γίνει επισκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε θέματα εσωτερικών υποθέσεων και δημόσιας ασφάλειας, υπό το φως των αποτελεσμάτων του τελευταίου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε στις Βρυξέλλες.

Θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, την εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας όσον αφορά στην επανεισδοχή, τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας , καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με όσα διαδραματίζονται σε χώρες της Β. Αφρικής.

Επιπλέον, θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας, που συνεκλήθη για πρώτη φορά στις 14 Μαΐου 2010 υπό την προεδρία των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας, κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα