Επίσκεψη Νταβούτογλου στην Σαουδική Αραβία
Ο Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία ως επίσημος προσκεκλημένος του ομολόγου στη χώρα αυτή Σαούντ Αλ Φαϊζάλ.

Ο Davutoğlu στη Τζέντα συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης Ekmeleddin İhsanoğlu.

Στη συνάντηση οι δυο άντρες εκτός από την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του οργανισμού συζήτησαν επίσης τις λεπτομέρειες σχετικά με τη Διάσκεψη για Βοήθεια στο Νταρφούρ η οποία θα διοργανωθεί στο Κάιρο υπό την συμπροεδρία της Τουρκίας και της Αιγύπτου καθώς και την κατάσταση του Αφγανιστάν και της Σομαλίας.

Ο Τούρκος Υπουργός είχε επίσης μια συνάντηση με τον Διευθυντή της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης Ahmed Muhammed Ali και τον Υποδιευθυντή Ahmet Tıktık.

Στη συνάντηση αυτή εκτός από το σχέδιο σιδηροδρομικού δικτύου 400 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, τέθηκε επί τάπητος η επιτάχυνση των κοινών εργασιών του Τουρκικού Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης TİKA και της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης στα Βαλκάνια και στις Ισλαμικές χώρες.

Επίσης αποφασίστηκε ο σχηματισμός μιας επιτροπής για την συμβολή στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των μουσουλμανικών κοινοτήτων στα Βαλκάνια.

Ο Davutoğlu, αφού σημείωσε ότι οι φοιτητές στις Ισλαμικές χώρες στους οποίους η Τράπεζα εξασφαλίζει υποτροφία μπορούν να σπουδάσουν στην Τουρκία και στην Τουρκική Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου ζήτησε να διευθετηθούν περισσότερα κονδύλια στην ΤΔΒΚ.

Ο Τούρκος Υπουργός μετά από τον δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο γγ Ekmeleddin İhsanoğlu μετέβη στο Ριάντ.