Επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Τουρκία
Στην Τουρκία θα βρίσκεται στις 15 Ιουλίου η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Χίλαρι Κλίντον, για την συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη καθώς και για διμερείς συναντήσεις.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, επεσήμανε ότι η συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, στην οποία θα συμμετάσχει και η Κλίντον, θα δώσει μια ευκαιρία στα βήματα που πρόκειται να γίνουν και στην εξασφάλιση του συντονισμού.

Στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ σημειώθηκε επίσης ότι η συνεδρίαση θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν αξιολογήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων 1970 και 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν την προστασία των αμάχων.

Η Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψη της στην Τουρκία θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Abdullah Gül και τον Πρωθυπουργό, Recep Tayyip Erdoğan.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον ομόλογο της, Ahmet Davutoğlu και πολιτικούς ηγέτες.

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν η κατάσταση στη Λιβύη και τη Συρία καθώς και οι διμερείς και πολύπλευρες σχέσεις.(TRTGreek)