Επιστολή στον Γκιουλ για το Γκεζί από τον Φατίχ Ακίν
Ανοιχτή επιστολή του γερμανού-τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν στον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τονίζοντας: "απευθύνω έκκληση στην συνείδησή σας—σταματήστε αυτήν την τρέλα".

Ο Ακίν δηλώνει πως έγραψε την επιστολή θέλοντας να ενημερώσει τον Αμπντουλάχ Γκιουλ, σε περίπτωση που δεν γνωρίζει ήδη, την παρέμβαση της ατυνομίας στην πλατεία Ταξίμ στις 15 Ιουνίου.

Η ρήψη δακρυγόνων σε κλειστούς χώρους, οι συλλήψεις και ο χαρακτηρισμός των εθελοντών ιατρών που βοηθούσαν τους τραυματίες ως τρομοκράτες, ο σοβαρός τραυματισμός 14-χρονου παιδιού από δακρυγόνο είναι μερικά από τα παραδείγματα της αλόγιστης βίας είπε ο Ακίν. 

"Πριν από δέκα χρόνια εσείς και το κόμμα σας δώσατε μάχη για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες... Δεν θα έπερεπε να να κατανοείτε καλύτερα από όλους εσείς αυτήν την κοινωνία" ρωτά ο τούρκος το γράμμα του. Δε θέλω να πιστέψω πως βγάλατε το 'πουκάμισο της συνείδησης' σαν και εκείνους που φόρεσαν το 'πουκάμισο της κυβέρνησης'. Απευθύνω έκκληση στην συνείδησή σας—σταματήστε αυτήν την τρέλα"