Έρχεται το τουρκικό κουλούρι στην Ελλάδα!

Το τουρκικό κουλούρι μέσω μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων «Simit Sarayi» (Ελληνικά:Παλάτι Κουλουριού) έρχεται στην Ελλάδα.

Η τουρκική εταιρεία «Simit Sarayi» (Ελληνικά:Παλάτι Κουλουριού) ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος στο Σύνταγμα ,το οποίο θα αποτελέσει και  το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα.
Η εταιρεία «Simit Sarayi» που διαθέτει πάνω από 200 καταστήματα στην Τουρκία αλλά και υποκαταστήματα σε όλη την Ευρώπη, ανοίγει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας .
«Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε ανοίξει το πρώτο μας κατάστημα στο Σύνταγμα» δήλωσε στο TURKISH GREEK NEWS, ο Ενβέρ Ακντενίζ , Διευθυντής Franchise της εταιρίας στο εξωτερικό, ο οποίος βρίσκεται τώρα στην Αθήνα. Ο Ακντενίζ ανέφερε ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν υποκαταστήματα επίσης στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι, στον Πειραιά άλλα και στην Θεσσαλονίκη.
Στην ερώτηση γιατί θέλουν να ανοίξουν κατάστημα  τώρα που πολλά καταστήματα στην Ελλάδα βάζουν λουκέτο ο Ακντενίζ απάντησε: «Εμείς είμαστε συνηθισμένοι με την κρίση. Ο ελληνικός λαός δεν είναι συνηθισμένος. Εμείς σχεδιάζαμε να ανοίξουμε καταστήματα στην Ελλάδα πριν την οικονομική κρίση, άλλωστε η κρίση είναι μεταβατική. Εμείς φημιζόμαστε στην Τουρκία ως μια εταιρία που αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης.».
Πουλάει100.000 κουλούρια καθημερινά
Το «Simit Sarayi», πουλάει 100.000 κουλούρια την ημέρα μόνο στην Κωνσταντινούπολη και απασχολεί 2.000 υπαλλήλους δημιουργώντας ένα brand name με ιδιαίτερη βαρύτητα. Μάλιστα η μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας καταγράφηκε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έζησε η Τουρκία μετά το 2001. Και αυτό διότι λειτούργησε επιθετικά αυξάνοντας τον αριθμό των καταστημάτων της σημαντικά και κάνοντας το κουλούρι Νο 1 στις προτιμήσεις των Τούρκων καταναλωτών. Οι δραστηριότητες του Τούρκου επιχειρηματία σίγουρα δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν εντός των συνόρων της χώρας. Εκτός από την Τουρκία, το πρώτο ευρωπαϊκό κατάστημα «Simit Sarayi» άνοιξε στη Χάγη. Ακολούθησε η Κύπρος ενώ στόχοι της εταιρείας μετά την Ελλάδα είναι η Γερμανία, η Σουηδία, η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.
Για την επόμενη δεκαετία η εταιρία σχεδιάζει την ίδρυση συνολικά 500 σημείων πώλησης στην Ευρώπη, θέτοντας τον υπεραισιόδοξο στόχο της απασχόλησης 100.000 υπαλλήλων στα υποκαταστήματα της εταιρείας έως το 2019. Πρόσφατα μάλιστα εξαγόρασε δύο τουρκικές εταιρείες, την «Pizza Max» με 16 καταστήματα και τη «Miss Crispy» με 4 καταστήματα, τις οποίες σκοπεύει να επεκτείνει σημαντικά με τη μέθοδο του franchise, όπως φυσικά και τα «Simit Sarayi».