ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ

Τουρκία: Αποφυλακίστηκαν 13 για την υπόθεση Εργκενεκόν

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε χθες την αποφυλάκιση 13 ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης με την κατηγορία της εμπλοκής σε απόπειρα πραξικοπήματος, τρεις ημέρες μετά την απελευθέρωση του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ που είχε κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.

«Εργκένεκον», στρατός και τουρκική πολιτική

Ελληνικά

Η πρόσφατη ανακοίνωση της δικαστικής ετυμηγορίας για την υπόθεση «Εργκένεκον» προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στην Τουρκία. Πολλοί είδαν στην υπόθεση ένα ορόσημο για το τέλος της επιρροής του στρατού στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας. Αλλοι είδαν ένα ακόμη βήμα για την εδραίωση του αυταρχισμού της κυβερνήσεως Ερντογάν.

Τουρκία: Βαριές ποινές για την υπόθεση Εργκένεκον

Βαριές ποινές επέβαλε το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης σε πολλούς απόστρατους αξιωματικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός ε.α. Ιλκέρ Μπάσμπουγ, στην πολύκροτη υπόθεση «Εργκενεκόν». 

Τουρκία: Τέλος στα πραξικοπήματα;

Η  Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής υπερψήφισε της αλλάγή στο άρθρο 35 ,στο καταστατικό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως βάση για στρατιωτικά πραξικοπήματα το 1970, το 1980 και το 1997, στον απόηχο του πρόσφατου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Τουρκία: 139 στρατηγοί και ναύαρχοι στάλθηκαν στις φυλακές

Στα πλαίσια της έρευνας για την υπόθεση Εργκενέκον που άρχισε με τις αστυνομικές επιχειρήσεις το 2007 σχετικά με την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, για πρώτη φορά προφυλακίστηκε ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Τουρκία: Συνεχίζονται οι δίκες μελών του δικτύου Εργκένεγκον

Δεκατρείς κατηγορούμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων δημοσιογράφοι, δικάστηκαν την Τρίτη στην Τουρκία μετά την σύνδεση τους με μια οργάνωση που κατηγορείται ότι προσπαθούσε να ανατρέψει την φιλοϊσλαμική κυβέρνηση της χώρας.

Το απαγορευμένο βιβλίο του δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ στο διαδίκτυο!

Το αδημοσίευτο χειρόγραφο του συλληφθέντα Αχμέτ Σικ (Ahmet Şık), το οποίο κατάσχεσε πρόσφατα η αστυνομία της Τουρκίας, βγήκε την Πέμπτη το βράδυ στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.

Τουρκία: Αστυνομία έσβησε το αντίγραφο του νέου βιβλίου του Αχμέτ Σικ

Το Δικαστήριο στην Ιστανμπούλ διέταξε την κατάσχεση του αδημοσίευτου βιβλίου του φυλακισμένου δημοσιογράφου Αχμέτ Σικ.

Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων για την υπόθεση Εργκενεκόν

Οι δημοσιογράφοι Νεντίμ Σενέρ (Nedim Sener) και Αχμέτ Σικ (Ahmet Şık) συνελήφθησαν την Κυριακή με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση Εργκενεκόν.

Νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Εργκενεκόν

Κατηγορίες αποδόθηκαν χτες σε οχτώ μέλη της κοσμικής οργάνωσης Ένωση για τη Στήριξη της Μοντέρνας Ζωής (CYDD) για συμμετοχή στην Εργκενεκόν (Ergenekon), μια παράνομη συμμορία, μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Σελίδες