Ερντογάν: Δεν υπάρχει απόκλιση από τον άξονα εξωτερικής πολιτικής
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε απόκλισης στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός  Ερντογάν, απευθύνθηκε στους ξένους πρέσβεις που βρίσκονται στην Άγκυρα,στο δείπνο ιφτάρ (δείπνο μετά την ημερησία νηστεία) που παρατέθηκε χθες-στο οποίο,ωστόσο δεν προσκλήθηκε ο Ισραηλινός Πρέσβης- .

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία προσανατολίζεται σε όλο τον κόσμο και πως δεν θα παραιτηθεί από την διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Επισήμανε εξάλλου ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για την ειρήνευση στην Μέση Ανατολή.

 

«Πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι κάποτε θα καταλαγιάσουν οι πόνοι στην περιοχή μας και πως το δίκαιο θα κυριαρχήσει οπωσδήποτε. Δεν νομίζουμε ότι η ευρεία γεωγραφική περιοχή στην οποία ζούμε θα θυμίζει πάντοτε το αίμα και το δάκρυ και δεδομένης αυτής της πεποίθησης κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εδραίωση της μόνιμης ειρήνης».

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε άλλωστε στις επικρίσεις που μιλούν για αλλαγή του άξονα της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε απόκλισης στην εξωτερική πολιτική.

 

«Επίμονα ζητείται από την Τουρκία που κοιτάζει προς τη δύση, να γυρίσει την πλάτη στην ανατολή. Σε κανέναν δεν έχει δοθεί το δικαίωμα να ζητά κάτι τέτοιο. Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε το πρόσωπο ανοιχτό και στραμμένο προς τις τέσσερις μεριές του κόσμου».