Ερντογάν: "Θα επιτευχθεί ο στόχος του 3% στην οικονομική μεγέθυνση"
Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε χθες ορισμένες εκτιμήσεις σε σχέση με την τουρκική οικονομία.

Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στις εργασίες της 19ης γενικής συνέλευσης της MÜSİAD (Ανεξάρτητη Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών) που έγινε στην İstanbul, είπε ότι η οικονομία της Τουρκίας σημείωσε μεγέθυνση του 6% στο τελευταίο τέταρτο της περσινής χρονιάς και πως το 2010 θα επιτευχθεί ο στόχος μεγέθυνσης του 3%.

Διαμήνυσε επίσης πως η νομισματική πειθαρχία και η οικονομική πολιτική θα προχωρήσουν ανυποχώρητα.

Αναφερόμενος στη νέα ρύθμιση για τις κρατήσεις φόρου που θα παραπεμφθεί στη Βουλή, σημείωσε πως καταργούνται πλέον οι περιορισμοί για τους ξένους στα ομόλογα και τα γραμμάτια του δημοσίου για εσωτερικό δανεισμό και συνεπώς εκμηδενίζονται οι κρατήσεις.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως ελπίζουν αυτή η πρακτική να επηρεάσει θετικά τις επενδύσεις υπογραμμίζοντας πως και μόνο το χρηματιστήριο αρκεί για να δει κανείς τις γερές βάσεις πάνω στις οποίες στέκεται η τουρκική οικονομία.

Μια άλλη δήλωση σχετικά με τις κρατήσεις έγινε από πλευράς του υπουργού Οικονομικών Mehmet Şimşek.

Ο Şimşek, εκτίμησε πως προβλέπεται η επιβολή μηδενικών κρατήσεων φόρου σε όλες τις κεφαλαιουχικές εταιρείες και τα κεφάλαιά τους και πως θα παραμείνει η κράτηση της τάξεως του 10% που εφαρμόζεται στα φυσικά πρόσωπα και άλλα ιδρύματα.

Πηγή:TRTGreek