Euroleague Turkish Airlines: Η Εφές νικήτρια στον τουρκικό "εμφύλιο"
Η Εφές Πίλσεν ήταν η νικήτρια του τουρκικού "εμφυλίου" για την 1η αγωνιστική του ΤΟP 16 της Euroleague Turkish Airlines, αφού επικράτησε της Γαλατασαράϊ με 68-62. Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, ενώ τις ήττες γνώρισαν Ολυμπιακός και Φενερμπαχτσέ.

Για τον Ε' όμιλο του TOP 16, το συγκρότημα του Ουφούκ Σάριτσα ήταν σαφώς ανώτερο της Γαλατασαράϊ και δε δυσκολέυτηκε από την αρχή να πάρει τα "ηνία" του αγώνα, έχοντας μια διαφορά ασφαλείας 10 πόντων. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχος οι Βούγιασιτς και Σαβάνοβιτς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έτσι, ΤΣΣΚΑ και Εφές έχουν από 2 βαθμούς, ενώ 1 βαθμό έχουν Γαλατασαράϊ και Ολυμπιακός.

Εφές (Σαρίτσα): Μπάλμπαϊ, Κίνσεϊ 8, Τουντσερί 2, Ακιόλ 5(1), Μπατίστα 6, Βούγιασιτς 17(3), Σαβάνοβιτς 16(4), Γκιουλέρ, Λαφαγιέτ 2, Μπάρατς 12.

 

Γαλατάσαραϊ (Μαχμουτί): Σιπ 6, Λάκοβιτς 13(1), Κοκσάλ 8(2), Σούμπερτ, Άντριτς 14, Αλντεμίρ 4, Λούκας 10, Σονγκάιλα 7, Αρσλάν, Οζέρ.

 

Σαν "σίφουνας" πέρασε από το Μιλάνο, ο πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος, Παναθηναϊκός, ο οποίος χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και με κορυφαίο τον Λόγκαν, πέτυχε μια πολύ εύκολη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 57-78. Αντίθετα, οδυνηρή ήττα γνώρισε στην πρεμιέρα του TOP 16 η Φενερμπαχτσέ η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας από την Καζάν.