Euronews στα τουρκικά μετά τις 30.01
Η Euronews θα μεταδίδει πλέον στα τουρκική γλώσσα επί 24ωρης βάσης μετά τις 30.01 του μήνα . Οι ειδήσεις σχετικά με την Τουρκία θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα κανάλια της Euronews.

Ο υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου και επικεφαλής διαπραγματευτής Εγκεμέν Μπαγίς  είπε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση είναι σημαντική η συνεργασία της TRT με την Euronews.

Ο Μπαγίς συναντήθηκε στην İstanbul με διοικητικά στελέχη ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών καναλιών με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο βοηθός του γενικού διευθυντή της TRT, Ζεϊνέλ Κοτς.Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ Egemen Bağış επισημαίνοντας ότι οι εργασίες που εκπονούνται με την ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίζονται με μια δραστική επικοινωνιακή στρατηγική, μίλησε για τη συνεισφορά που θα κάνει σε αυτή τη διαδικασία η συνεργασία TRT - Euronews.

Ο Μπαγίς κατά λέξη ανέφερε τα παρακάτω:

«Πιστεύω ότι η συμφωνία που υπέγραψαν το 2009 η TRT και η Euronews ήταν μια σημαντική εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω από εδώ τον βοηθό γενικού διευθυντή της TRT. Τα εγκαίνια της Euronews στα τουρκικά θα γίνουν στις 30 του μηνός με την συμμετοχή και του κυρίου Πρωθυπουργού. Η Euronews θα μεταδίδει πλέον στα τουρκική γλώσσα επί 24ωρης βάσης. Οι ειδήσεις σχετικά με την Τουρκία θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα κανάλια της Euronews.»

Πηγή:ΤΡΤ