Φατίχ Ακίν

Φατίχ Ακίν: Σήμερα αισθάνομαι πολύ Ελληνας

«Σήμερα αισθάνομαι πολύ Έλληνας» είπε ο Γερμανός τουρκικής καταγωγής σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν, που βρέθηκε στην Αθήνα για να παραστεί στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «The Cut» (Η μαχαιριά), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Goethe.

Πρεμιέρα στην Αθήνα για τη "Μαχαιριά" του Φατίχ Ακίν

Ο ΔΙΕΣΗ 101,3 ΚΑΙ Η ROSEBUD.21 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΕ AVANT PREMIERE ΤΗ NEA TAINIA TOY ΦΑΤΙΧ AKIN «Η ΜΑΧΑΙΡΙΑ». ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:30, στον ΔΑΝΑΟ (Κηφισίας 109). 

Τουρκικές ταινίες στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

Τρεις τουρκικές ταινίες θα προβληθούν στο 55ο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια. Μεταξύ αυτών και η "Χειμερία Νάρκη" του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών. 

Αφιέρωμα στον τουρκογερμανό σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν

Σαν σήμερα, 25 Αυγούστου, γεννήθηκε o Γερμανός σκηνοθέτης, Τουρκικής καταγωγής, Φατίχ Ακίν, ο οποίος γίνεται 40 χρονών και με αφορμή τα γενέθλιά του, θυμόμαστε τις ιδιαίτερες δημιουργίες που τόσο απλόχερα μας έχει χαρίσει.

Επιστολή στον Γκιουλ για το Γκεζί από τον Φατίχ Ακίν

Ανοιχτή επιστολή του γερμανού-τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν στον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τονίζοντας: "απευθύνω έκκληση στην συνείδησή σας—σταματήστε αυτήν την τρέλα".

Το Παράσημο της Αξίας της Γερμανίας στον Φατίχ Ακίν

Ο πασίγνωστος σκηνοθέτης θα τιμηθεί με το Παράσημο της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Άλλη μια επιβράβευση του πασίγνωστου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν για την ταινία του Yaşamın Kıyısında (The Edge of Heaven).

Booking.com