Φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 η Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε, η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις υποψήφιες πόλεις για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών αγώνων το 2020.

Σύμφωνα με την  παγκόσμια πλατφόρμα αθλητισμού «isportConnect» με έδρα το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη κατέλαβε την πρώτη θέση στις υποψηφιότητες για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων λαμβάνοντας το 42% των ψήφων και αφήνοντας πίσω της, τις υπόλοιπες υποψήφιες πόλεις.

Κατά τα φαινόμενα, τα γεγονότα στο πάρκο Gezi ανέβασαν σε υψηλά επίπεδα τη δημοτικότητα της Τουρκίας. Ανάμεσα σε 9.540 υποψηφιότητες, την Κωνσταντινούπολη διαδέχονται η Μαδρίτη που έρχεται δεύτερη λαμβάνοντας το 33% των ψήφων, και το Τόκιο που έρχεται τρίτο λαμβάνοντας το 25% των ψήφων.

Ο Keir Rednedge, αξιόλογος  αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα Daily Mail, σχολίασε τα αποτελέσματα : «Στην πραγματικότητα η διαφήμιση για την Κωνταντινούπολη δεν λειτούργησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Η διαφήμιση πάντα είναι διαφήμιση.» Δίνοντας μάλιστα ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είπε : «Τα γεγονότα στο πάρκο Gezi, θα έπρεπε να είχαν ρίξει τη δημοτικότητα της Κωνσταντινούπολης και να φέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Συνεπώς, η Κωνσταντινούπολη είναι έτσι και αλλιώς φαβορί.»

Τέλος, στη δημοσκόπηση του «isportConnec»t με θέμα :  «Ποιό άθλημα να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020» πρώτο έρχεται η πάλη λαμβάνοντας το 35% των ψήφων, δεύτερο το μπέισμπολ και τρίτο το σκουότς λαμβάνοντας το 28% των ψήφων.
 

Booking.com