Φεστιβάλ Ελληνοτουρκικής Φιλίας στην Ξάνθη
To Ελληνοτουρκικό Σωματείο Defne-Νέα Δάφνη, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διοργανώνει το 9ο Ελληνοτουρκικό Φεστιβάλ  στην Ξάνθη  στις 12-13 Ιουνίου.

Ελληνοτουρκικό Σωματείο Defne-Νέα Δάφνη

Η Defne (Κωνσταντινούπολη) - Νέα Δάφνη (Αθήνα) είναι η πρώτη σημαντική μη-κυβερνητική οργάνωση με ρίζες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου που ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η οργάνωσή ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2002 από έναν πυρήνα διακεκριμένων Ελλήνων και Τούρκων ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, συγγραφέων, δημοσιογράφων και ανθρώπων του επιχειρείν και προχώρησε στη διοργάνωση πολλών και σημαντικών κοινών προγραμμάτων που πέτυχαν να φέρουν πιο κοντά τις δύο κοινωνίες και τους δύο λαούς.

Η δημιουργία ενός νέου λειτουργικού μοντέλου για την ειρήνη ανάμεσα στους πολιτισμούς μπορεί να αποτελέσει ένα προσχέδιο για όλη την ανθρωπότητα. Το ταξίδι της συμφιλίωσης μετρά ήδη αρκετά χρόνια και ο δρόμος της ειρήνης και της ενότητας είναι γεμάτος ευκαιρίες αμοιβαία επωφελείς και για τις δύο πλευρές