Φοιτήτρια για λύση του κυπριακού
Μια φοιτήτρια από τη Νότια Αυστραλία θα επισκεφθεί την Κύπρο τον ερχόμενο μήνα για να παρουσιάσει τις προτάσεις της για πιθανή λύση του Κυπριακού. Πρόκειται για την Κατριόνα Στάντφιλντ, την οποία θα συνοδεύει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας και νυν ειδικός διαμεσολαβητής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο κ. Ντάουνερ προσκάλεσε την 23χρονη Kατριόνα στην Κύπρο όταν διάβασε την μεταπτυχιακή της εργασία πάνω στο Κυπριακό. Η φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, που έκανε "πρακτική εργασία" στο γραφείο του κ. Ντάουνερ, προτείνει, μεταξύ άλλων και την συμμετοχή των Κυπρίων γυναικών στις διαπραγματευτικές συνομιλίες.

"Η μελέτη της Κατριόνα Στάντφιλντ ενδέχεται να αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο ο ΟΗΕ προσεγγίζει τη γενικότερη συμμετοχή των γυναικών στις διάφορες πρωτοβουλίες του" δήλωσε ο κ. Ντάουνερ που πρόσθεσε: "Η μελέτη της είναι εξαιρετική", ανέφερε ο κ. Ντάουνερ που πρόσθεσε πως παράλληλα με την εξεύρεση λύσης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα θέματα όπως η ισότητα των φύλων.(sigmalive)