Φθηνότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι
Χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι θα είναι φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών για τα Σούπερ Μάρκετ, τις Λαϊκές Αγορές και την Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 15,62% κατά μέσο όρο, ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα με την περυσινή περίοδο.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Με βάση στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τιμοληψίες της Ε.Σ.Ε.Ε., το μέσο κόστος του εφετινού πασχαλινού τραπεζιού, υπολογίζεται περίπου στα 99 ευρώ (98,95) για μία πενταμελή οικογένεια, όντας μειωμένο κατά 3,35% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπου το αντίστοιχο κόστος του ανερχόταν στα 102 ευρώ (102,38), με τις τιμές των βασικών ειδών διατροφής (λαχανικά - κρεατικά) να εμφανίζουν μία πτωτική τάση η οποία προσεγγίζει το 7,85%.

Ειδικότερα, για τα κρεατικά υπήρχε μεγάλη ζήτηση το εφετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια με μείωση της τιμής τόσο του νωπού αρνιού (8,06%) όσο και του κατσικιού (8,33%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζουν το κοτόπουλο (26,30%) καθώς και η χοιρινή μπριζόλα (19,80%).(ΑΜΠΕ)