Γερμανοί επιχειρηματίες στην Ελλάδα
Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, συνοδευόμενος από Γερμανούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας, στους τομείς, ενέργειας, βιομηχανίας, real estate. Μιλώντας νωρίτερα, στην κρατική τηλεόραση ZDF, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ίδια τους τη χώρα προκειμένου να δώσουν το έναυσμα για επενδύσεις προς τη χώρα μας.

Περίεργο, χαρακτήρισε το φαινόμενο οι Έλληνες επενδυτές να φεύγουν από την ίδια τους τη χώρα και την ίδια ώρα να επιχειρείται από το εξωτερικό να βρεθούν επενδυτές για την Ελλάδα. Μιλώντας, στην κρατική τηλεόραση του ZDF, ο Φίλιπ Ρέσλερ, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ίδια τους τη χώρα για να δώσουν το έναυσμα για επενδύσεις προς τη χώρα μας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, φθάνει στη χώρα μας με ξεκάθαρα επιχειρήματα.

«Αναμένω από την ελληνική κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτές δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται αλλά και να εφαρμόζονται.

Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.

Μ. Χρυσοχοϊδης για επίσκεψη Ρέσλερ

«Γίνεται μία μεγάλη διαπραγμάτευση προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ως χώρα γερμανικές επενδύσεις. Αυτό είναι θετικό και για τους Γερμανούς και για εμάς. Είναι μία υπόθεση με κέρδος και για τους δύο», δήλωσε σχολιάζοντας την επίσκεψη Ρέσλερ στη χώρα μας ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης. «Ούτε ο κ. Ρέσλερ έρχεται εδώ με δώρα, ούτε έρχεται με ένα πακέτο χρεοκοπίας» πρόσθεσε, σχολιάζοντας διάφορα σενάρια που διακινούνται για την επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελάριου.

Πηγ'η:ΕΡΤ