Γεύσεις

Οι γυναίκες επιχειρηματίες στην Τουρκία επενδύουν στο φαγητό

Στις πολυσύχναστες αστικές περιοχές όπως η #Κωνσταντινούπολη, τα εστιατόρια που έχουν σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό είναι πολύ δημοφιλή σε εκείνους που επιθυμούν να απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο από το γρήγορο και έτοιμο φαγητό.

Γνωστή αλυσίδα τουρκικών ζαχαροπλαστείων στη Θεσσαλονίκη

Τις πόρτες του για το κοινό της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 26 Νοεμβρίου το πρώτο κατάστημα της γνωστής τούρκικης αλυσίδας, Mado στην οδό Βενιζέλου 8, πλατεία Ελευθερίας.

"Από την Πόλη στην Ανατολή" με την Μ. Εκμεκτσίογλου

Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 20:00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς καλωσορίζει στην Κωνσταντινούπολη και μας χαρίζει τις πρώτες «γεύσεις» από το γαστρονομικό της οδοιπορικό. "Από την Πόλη στην Ανατολή", ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα, ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, ξεκινάει στον Alpha, με οδηγό την Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Ένας γαστρονομικός «κύκλος της ζωής» με έμπνευση από τη Μ. Ασία

Τον γαστρονομικό «κύκλο της ζωής» στην Ελλάδα, από τα γλυκά που προσφέρονται στις γεννήσεις, τις βαφτίσεις, τους αρραβώνες και τους γάμους μέχρι τις γλυκές γεύσεις «της παρηγοριάς», σαν αντίδοτο στην πίκρα της απώλειας αγαπημένων προσώπων, παρουσίασαν σε 40 εκπροσώπους εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων της Ευρώπης, αλλά και σε έξι εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Ρόδων Χαλκιδικής, μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα παραδοσιακής μικρασιατικής ζαχαροπλαστικής.

Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης απέκτησε τουρκικός Μπακλαβάς

O μπακλαβάς είναι το πρώτο τουρκικό προϊόν που μπαίνει στη λίστα με τα προϊόντα προστατευόμενης προέλευσης και γεωγραφικής ένδειξης της Ευρωπαίκής Επιτροπής.

Ιμάμ μπαϊλντί-Ο ιμάμης μπαΐλντισε

Υπάρχει μεγάλος αριθμός ιστοριών σχετικά με την καταγωγή του ονόματος αυτού του γευστικού φαγητού, του ιμάμ μπαϊλντί. Αν και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, όλες καταλήγουν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή στο τέλος ο ιμάμης λιποθυμεί.

Σελίδες

Booking.com