Γιούνκερ: Δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
«Μια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ είναι τεχνικά δυνατή αλλά ο πολιτικός κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ανυπολόγιστος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» ο πρόεδρος του Eurogroup  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δηλώσεις Γιούνκερ προβάλλονται σήμερα με ιδιαίτερη  έμφαση και από τον ιταλικό Τύπο.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο, διαφωνούν για την πιθανότητα παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, με τη Γερμανία να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αυτό, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή.

Από την άλλη πλευρά, ο Φρανσουά Ολάντ και κάποιες χώρες της νότιας Ευρώπης θα ήταν έτοιμες να προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Εξάλλου, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, κατηγόρησε την Α. Μέρκελ ότι δρα με βάση το εθνικό και όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.(ΑΜΠΕ)