H Χρυσή Αυγή προκαλεί: Να καταργηθούν τα προνόμια των μουσουλμάνων μαθητών
Σε ένα νέο ρατσιστικό παραλήρημα προχώρησε η Χρυσή Αυγή η οποία ζητά να καταργηθεί όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν οι Ελληνες μουσουλμάνοι μαθητές, χαρακτηρίζοντας το «αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό», ενώ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για...ρατσισμό.

Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης οι οποίοι συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, εντάσσονται σύμφωνα με νομοθεσία σε ειδική κατηγορία, με αποτέλεσμα να εισέρχονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Η ρύθμιση αυτή, εξόργισε την Χρυσή Αυγή η οποία την χαρακτήρισε «αντισυνταγματική και αναξιοκρατική», καθώς όπως υποστηρίζει το ακροδεξιό κόμμα «εισάγονται σε ανώτατες σχολές μαθητές με κάκιστη βαθμολογία λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων» και κάνει λόγο για «απαράδεκτη διάκριση», η οποία καλλιεργεί τον ρατσισμό στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή εξοργίστηκε και από το γεγονός πως οι Μουσουλμάνοι εντάσσονται στην κατηγορία με όνομα «κοινωνικά κριτήρια» και κατηγορεί τους συμβούλους του υπουργείου Παιδείας πως εισηγήθηκαν ένα «φθηνό τέχνασμα», για να «κόψει» ψήφους από την Χρυσή Αυγή.(iefimerida)