Χιλιάδες φιλοκυβερνητικούς εθελοντές για τα social media δημιουργεί η Τουρκία
Ομάδα 6.000 εθελοντών που θα έχουν ως καθήκον να προωθούν τις κυβερνητικές θέσεις και να παρακολουθούν συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), δημιουργεί η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Wall Street Journal», στον απόηχο των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που γιγαντώθηκαν σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτά τα μέσα.

Οι άμισθοι εθελοντές θα προέλθουν από τις τάξεις της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος AKP του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εθελοντές, επισήμως γνωστοί ως «εκπρόσωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», θα δραστηριοποιούνται πρωτίστως στο Twitter και το Facebook, αλλά και σε άλλα δημοφιλή μέσα, όπως το Instagram και το YouTube.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ένα από τα βασικά όργανα που συνέβαλαν αρχικά στη διάδοση, και μετέπειτα στην οργάνωση, των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Τουρκία κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ερντογάν να καταφέρεται επανειλημμένα εναντίον του Twitter, αποκαλώντας το μία «απειλή».

Αξιωματούχοι του κυβερνώντος κόμματος που μίλησαν στη WSJ τόνισαν πως η δημιουργία των «εκπρόσωπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» δεν συνιστά απάντηση στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, πολλοί εθελοντές θα έχουν ως έδρα τις πόλεις που απετέλεσαν την «καρδιά» των διαδηλώσεων. Περίπου 1.000 θα εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη, 600 στην πρωτεύουσα Άγκυρα και 400 στη Σμύρνη.

Πηγή: skai.gr