Η 'Αγκυρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Λιβύη
Η Τουρκία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ανακάλεσε τον πρεσβευτή της, έγραψε το σαββατοκύριακο η Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την επίσκεψη στην Βεγγάζη την Κυριακή του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και την δήλωσή του ότι η Τουρκία θα ενισχύσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων με 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψει την Λιβύη ο Μουάμαρ Καντάφι, είπε ο Νταβούτογλου, χαρακτηρίζοντας το Εθνικό Συμβούλιο "νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού."

Οικονομική βοήθεια από την Τουρκία στους αντικαθεστωτικούς

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε το Βεγγάζη.O υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντουλτζαλίλ.

Το επίκεντρο των συζητήσεων, ήταν η συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα αυτού του μήνα στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία υποσχέθηκε να δώσει στους αντικαθεστωτικούς οικονομική βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Νταβούτογλου τονίζοντας την οικονομική ανάγκη της Μεταβατικής Κυβέρνησης, σημείωσε πως παράλληλα με τα 100 εκατομμύρια δολάρια που υποσχέθηκε η Τουρκία, θα προσφέρει πρόσθετα άλλα 100 εκατομμύρια μετρητά και 100 εκατομμύρια με βάση των έργων.