“Η Φιλία Μέσα Από Τα Σκίτσα”

Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν από 3 έως 10 Μαρτίου 2015 μια έκθεση γραφιστικής, εικονογράφησης και ζωγραφικής με τους παγκοσμίως διάσημους γραφίστες Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa και Uğurcan Ataoğlu. Στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Η Φιλία μέσα από τα Σκίτσα” που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, οι Αθηναίοι φίλοι της τέχνης θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα του Gürbüz Doğan Ekşioğlu τα οποία έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές στα περιοδικά “The New Yorker”, και “Forbes” καθώς και στην εφημερίδα “New York Times”.

Επίσης θα απολαύσουν και τα έργα των Emin Öztürk, Sadık Karamustafa και Uğurcan Ataoğlu τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα εξώφυλλα διεθνών εκδοτικών οίκων. Τα έργα των καλλιτεχνών μας έχουν τυπωθεί σε ευχετήριες κάρτες της UNICEF οι οποίες έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Οι καλλιτέχνες μας συνεχίζουν την ακαδημαική τους καριέρα και τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στην Istanbul.

Τα έργα της έκθεσης, είναι τα πιο αξιόλογα δείγματα της δημιουργικής έκφρασης μέσα από τα σκίτσα. Το άλλο αξιοσημείωτο κοινό χαρακτηριστικό των καλλιτεχνών είναι ότι βασίζονται σε πολλά χρόνια φιλίας και έχουν γεννηθεί στην ίδια πόλη, την Ordu.

Τα έργα τέχνης πέρα από τα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, τις αξίες της εθνικής και παγκοσμίως καλλιτεχνικής εμπειρίας και τρέχουσας αξίας, αποτελούν τα πιο σημαντικά στοιχεία για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον στη διεθνή σκηνή.

Τη βραδιά των εγκαινίων ο διάσημος λυράρης Δημήτρης Αποστολάκης, η τραγουδίστρια Fide Köksal και ο πιανίστας Νάσσος Σωπύλης θα χαρίσουν στους φίλους της τέχνης αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Όλα τα αξιότιμα μέλη του τύπου και οι φίλοι της τέχνης είναι προσκεκλημένοι στην μοναδική αυτή έκθεση και συναυλία.