Η Ιντερπόλ έβγαλε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Τζ.Ασαντζ
Η Ιντερπολ (Interpol) εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται.

Ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο 39χρονος αυστραλός χάκερ που ίδρυσε τον ιστοτόπο που προβαίνει στις αποκαλύψεις, καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί βιασμού μιας γυναίκας και παρενόχλησης μιας δεύτερης. Ο Ασάντζ διαψεύδει τις κατηγορίες.

Η Ιντερπόλ, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα, Τετάρτη, ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ